Frans van Riessen

Frans van Riessen werd op 6 april 1946 in Den Haag geboren. Op 6-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen en vanaf die tijd studeerde hij bij bekende organisten. Toen hij 9 jaar oud was, speelde hij zijn eerste kerkdienst en later won hij het destijds bekende TV-programma "Rodeo".

Frans van Riessen werd op 16-jarige leeftijd benoemd tot vaste organist van de Prinses Julianakerk te Scheveningen, een functie die hij tot op heden vervult.

Na gedurende zeven jaar vaste begeleider van het Christelijk Gemengd Koor "Concordia"uit Scheveningen te zijn geweest, kwam hij bij het "Vaste Burght" kerkkoor uit Voorburg. Met dit koor maakte hij tournees naar Duitsland en Engeland. Vanaf die tijd begeleidde hij vele koren in Den Haag en omgeving en werkte hij mee aan verscheidene TV=programma's voor de EO en de NCRV. In 1979 volgde hij bij Jos Vranken jr. een dirigentencursus en in 1981 werd hij benoemd tot dirigent van het "Gereformeerd kerkkoor Boskoop". Met dit ruim honderd leden tellende koor maakte hij de LP "Vat Gij mijn hand". Ook maakte hij als organist en aantal grammafoonplaten met het "Hervormd Kerkkoor Scheveningen".

Sinds januari 1991 is hij dirigent van het Schevenings Vissersvrouwenkoor en daarnaast van het "Evangelisatiekoor" uit Katwijk. In 2007 nam hij, na 25 jaar, afscheid als dirigent van het Christelijk Gemengd Koor "Con Amore" uit de Lier.

In 1998 is Frans voor zijn muzikale werk onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.