Danny SpaansDanny Spaans, geboren op 8 april 1988, is autodidact. Hij was ongeveer 9 jaar toen hij op zondag regelmatig met organist Frans van Riessen mee ging naar het orgel in de Prinses Julianakerk te Scheveningen en zo nu en dan hielp met registreren.

In die tijd begon hij ook zelf te spelen. Dit deed hij uit het hoofd: wat hij ‘s morgens tijdens de dienst gehoord had kon hij dezelfde dag al naspelen. Op die manier vertolkte hij ook werken van Feike Asma en Jan Zwart. Op 15 jarige leeftijd speelde hij zijn eerste kerkdienst in de Prinses Julianakerk te Scheveningen. Inmiddels heeft hij in vele kerken in en buiten Scheveningen gespeeld.

Sinds 2002 is Danny vaste begeleider van de Chr. Mannengroep “ons Centrum” waar hij een aantal  cd’s mee maakte. Ook begeleidt hij kinderkerk “de Ark”, en kinderkoor  “Praise4kids” uit Scheveningen. Samen met muzikale vrienden uit de Prinses Julianakerk vormt hij de “PJK band” waarmee jeugd– en gezinsdiensten muzikaal worden ondersteund. Inmiddels gebeurt dit ook buiten de eigen kerk. Ook wordt hij regelmatig gevraagd als begeleider bij concerten van diverse koren.

Danny volgt momenteel orgellessen bij Jan van Westenbrugge uit Wateringen. En is bestuurslid van de orgelcommissie van de Hervormde Kerk aldaar. Ook is hij als registrant actief tijdens de concerten van Jan van Westenbrugge.

Sinds september 2011 is Danny organist bij het Schevenings Vissersvrouwenkoor: terug bij organist/dirigent Frans van Riessen bij wie zijn muzikale reis ooit begon.

(Foto: Dick Teske)