Het Schevenings Vissersvrouwenkoor is een christelijke vereniging die het brengen van het geestelijk lied  hoog in het vaandel heeft staan.

Op deze site kunt u lezen hoe het allemaal is begonnen in 1954 en wat er sindsdien aan prachtige optredens zijn geweest, tot alles wat er nog te gebeuren staat in de –nabije– toekomst.

Het Schevenings Vissersvrouwenkoor is door haar koorkleding: de authentieke Scheveningse klederdracht, een “blik terug in de tijd” toen de vissersvrouwen in hun kenmerkende  kledij de straten van Scheveningen sierden. Maar met het verstrijken van de tijd verdween deze prachtige, kleurrijke, dracht uit het straatbeeld. Mede door het Schevenings Vissersvrouwenkoor blijft de herinnering aan die voorbije tijd levend.