Het begon allemaal met een uitnodiging om, ter gelegenheid van de verjaardag van koningin Juliana, 30 april 1954, naar Emmen te komen om aan een radio-uitzending mee te werken. Uit iedere provincie kwam een koor in klederdracht. Gedurende zes jaar hebben wij zo op Koninginnedag gezongen, iedere keer in een andere plaats.

Sindsdien is het koor (mede door de klederdracht) een graag geziene gast geworden in binnen– maar zeker ook in buitenland. Zo waren wij aanwezig op de wereldtentoonstelling in Brussel, een folkloristisch songfestival in Wales en ook in Canterbury en Luxemburg werd opgetreden.

Een zeer groot evenement was een 3-weekse tournee door Zuid-Afrika. Ons koor zong daar achtereenvolgens te Johannesburg in twee kerken en voor de televisie, zo ook in de stadsgehoorzaal in Nelspruit , de aula van de Hogeschool in Vrijheid en de stadsgehoorzaal in  Durban. In Kaapstad  zongen wij in 2 kerken en was er een optreden in de Botanische tuin en in Pretoria werd gezongen in het conservatorium en op de Nederlandse Ambassade, ter gelegenheid van de troonbestijging van H.M. Koningin Beatrix.

Het koor was ook aanwezig bij bezoeken van buitenlandse vorsten aan ons land. Bijvoorbeeld het bezoek van Koning Olaf van Noorwegen en Koningin Elizabeth van Engeland. Aan deze vorsten werd door ons een handgeknoopte Scheveningse omslagdoek geschonken. Verder zong ons koor in de gedenkdienst ter gelegenheid van de onthulling van het Vissersmonument door H.M. Koningin Beatrix, in de Oude Kerk te Scheveningen. Het koor treed ook op tijdens (internationale) congressen in het World Forum Convention Center (het Nederlands Congres Gebouw) of het Kurhaus. Ook het optreden tijdens de presentatie en overhandiging van het eerste exemplaar van het boek “De spreektaal van de Scheveningse Kustbewoners”, aan Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen,was voor het koor een leuke ervaring. Het koor heeft voor dergelijke optredens een aangepast repertoire. Het hoogtepunt van de laatste jaren was een optreden in de beroemde Raadszaal in Wenen (Oostenrijk).

Vanaf de oprichting tot 1991 heeft het koor onder anderen de volgende dirigenten gekend: Arie Schipper, Arie Noordhoek, Koos van der Werf en Gerard Breas.  De orgelbegeleiding was in handen van Joop de Vries. Sinds 1991 staat het koor onder leiding van Frans van Riessen.

Wij hopen nog vele jaren onze liederen ten gehore te mogen brengen, tot eer van onze Schepper.